Thaise aubergine
Hoe heet het?
Thaise aubergine, miniaubergine, mini aubergine, erwtauberinge, pea eggplant, xiao qiezi 小茄子
Wat is het?
Verschillende Aziatische soorten van de aubergineplant, kleiner van stuk (en ook kleiner geplukt) dan de hier gangbare grote donkerpaarse aubergine. De kleur kan varieren van wit – net eieren, vandaar het engelse ‘eggplant’ – tot lichtgroen, groen, geel en lichtpaars. De kleinste variant aubergines lijken wel groene verse erwtjes of peperbesen, zo klein.
Hoe te gebruiken?
De aubergines die het formaat ei hebben door de helft snijden of in nog kleinere stukken, en verwerken op normale wijze. In olie bakken of meesudderen met een curry. De allerkleinste erwtjesaubergine lijkt moeilijk gaar te worden en heeft een bittere toets, maar als ze gaar zijn geven ze een mooi contrast in een curry. De andere miniaubergines zijn stevig en smaken heerlijk.
Wat is er te koop?
merk: Belicious [Thailand]
verpakking: piepschuim schaaltje met cellofaan (100g)
etiket: eggplant white tomatoes
prijs: ± € 2,95 (200g)
merk: Belicious [Thailand]
verpakking: piepschuim schaaltje met cellofaan (100g)
etiket: Small eggplant, solanum torvum
prijs: ± € 1,75 (100g)
merk: – [Thailand]
verpakking: zwart piepschuim schaaltje met cellofaan
etiket: Div. Oriental
prijs: ± € 0,78 (72 g)
Meer weten?
- Recept voor Thaise groene kipcurry met kleine Thaise aubergines van Tineke Sluijter (Trouw)