Thaise aubergine

Pea eggplantHoe heet het?
Thaise aubergine, miniaubergine, mini aubergine, erwtauberinge, pea eggplant, xiao qiezi 小茄子

Wat is het?
Verschillende Aziatische soorten van de aubergineplant, kleiner van stuk (en ook kleiner geplukt) dan de hier gangbare grote donkerpaarse aubergine. De kleur kan varieren van wit – net eieren, vandaar het engelse ‘eggplant’ – tot lichtgroen, groen, geel en lichtpaars. De kleinste variant aubergines lijken wel groene verse erwtjes of peperbesen, zo klein.

Hoe te gebruiken?
De aubergines die het formaat ei hebben door de helft snijden of in nog kleinere stukken, en verwerken op normale wijze. In olie bakken of meesudderen met een curry. De allerkleinste erwtjesaubergine lijkt moeilijk gaar te worden en heeft een bittere toets, maar als ze gaar zijn geven ze een mooi contrast in een curry. De andere miniaubergines zijn stevig en smaken heerlijk.

Wat is er te koop?


Thai eggplantmerk: Belicious [Thailand]
verpakking: piepschuim schaaltje met cellofaan (100g)
etiket: eggplant white tomatoes
prijs: ± € 2,95 (200g)


Pea eggplantmerk: Belicious [Thailand]
verpakking: piepschuim schaaltje met cellofaan (100g)
etiket: Small eggplant, solanum torvum
prijs: ± € 1,75 (100g)


Thaise erwt-auberginesmerk: – [Thailand]
verpakking: zwart piepschuim schaaltje met cellofaan
etiket: Div. Oriental
prijs: ± € 0,78 (72 g)


Meer weten?

  • Recept voor Thaise groene kipcurry met kleine Thaise aubergines van Tineke Sluijter (Trouw)

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.