Udon noedels [うどん]

Hoe heet het?
Udon noedels, Japanse tarwenoedels, udon うどん, kuro, wulong mian 乌龙面

Wat is het?
Japanse noedels gemaakt van zachte tarwebloem. Deze tarwenoedels lijken op spaghetti, maar zijn iets dikker en ronder van vorm. In udon-noedels zit nooit ei, maar wel zout. De noedels nemen makkelijk smaken op en hebben een aangename, veerkrachtige, stevige beet, die goed combineert met allerlei sauzen.

Hoe te gebruiken?
Voor de dikke noedels: ongeveer 5 min koken in kokend (ongezouten) water, de dunnere types kunnen korter. Daarna warm verwerken of, voor koude noedelgerechten, de noedels met veel koud water afspoelen tot ze niet plakkerig meer zijn.

Wat is er te koop?


udon noodles
merk: merk: (常) Marutsune, [Japan]
verpakking: rood en gouden blokjes met zwart karakteropschrift, plaatje van gouden Japans kasteel
etiket: うどん zwarte karakters, kleine witte sticker achterop: Otohime UDON. importeur: Lucullus, Leiderdorp
ingrediënten: tarwebloem, zout
prijs: €1,45 (250 gram)


Korean noodles
merk: Mong-go [Korea]
verpakking: plastic verpakking met rood, geel en groen en Koreaanse letters
etiket: Mong-go kuro noodle
ingrediënten: tarwebloem, water, zout
prijs: €2,50?


Meer weten?

3 thoughts on “Udon noedels [うどん]

  1. De Udon Noedels zijn onwijs lekker! Belangrijk is wel dat je ze eerst goed afspoelt anders ‘plakken’ ze als een gek! Ik maak ze als ik weinig tijd heb. Echt lekker met groenten en vlees als een noedelsoep!

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.